5_Spušteni_stropStropni sistemi za sve zahtjeve

Rigips stropovi sa ovješenom drvenom ili metalnom potkonstrukcijom služe za redukciju visine prostorije ili za pokrivanje instalacija u stropnoj šupljini. Sa Rigips stropom i izolacijom od mineralne vune mogu se dobiti dodatna poboljšanja funkcije stropa kao što su ušteda toplote poboljšanjem toplotne izolacije ili poboljšanje zvučne izolacije već postojećeg sirovog stropa. Upotrebom perforiranih ploča postiže se akustička udobnost prostorije.  Rigips spuštene stropove moguće je izvesti i u vatrootpornim izvedbama od F30 do F 120 minuta.

Rigips stropni sistemi za krajnje funkcionalne i estetske zahtjeve

Uz određeni pribor dostupan na tržištu u stropnu konstrukciju lako se integriraju sistemi osvjetljenja, provjetravanja i klimatizacije. Rigips akustični stropovi nude širok izbor kvalitetnih i djelotvornih perforiranih ploča. Rigips nudi sisteme bez fuga ili demontažne kasetne stropove različitih dezena i različitih izvedbenih varijanti. Pogodno za sve individualne zahtjeve.

Rigips stropne obloge sa direktnim pričvršćenjem potkonstrukcije na sirovi strop služe uglavnom za dobivanje ravne i glatke površine spremne za dalju završnu obradu. One se prije svega koriste za renoviranje oštećenih sirovih stropova. Osim što se sa njima dobije stropna površina bez fuga one služe i za dodavanje optičkih akcenata…

Pregled standardnih spuštenih stropova pogledajte ovdje

Varijante izrade potkrovlja pogledajte ovdje

potkrovlje skica